Objevte rakety na stlačený vzduch

Stlačený vzduch má téměř nekonečné množství aplikací, včetně těch hravých. Už jste viděli raketu na stlačený vzduch?

Před koncem roku vám vždy přinášíme některé netradiční využití pneumatických technologií. Vloni to bylo zcela funkční auto z lega poháněné stlačeným vzduchem, ve kterém se mohou svést dvě dospělé osoby, v roce předcházejícím jsme zařízení, jež skvěle ohlídá váš vánoční stromek před domácími mazlíčky.

Rakety patří ke konci roku stejně jako ozdoby na stromečku. Ne každý je ale příznivcem domácí pyrotechniky. Pokud mezi ně patříte i vy, možná si oblíbíte rakety poháněné stlačeným vzduchem. Kombinují v sobě nízké náklady, postavíte je za odpoledne, zaručují relativní bezpečnost a dostup až stovky metrů. Na rozdíl od pyrotechnických raket je můžete legálně vypouštět celý rok a to i v obcích.

Na téma raket poháněných stlačeným vzduchem existuje obrovské množství článků, videí, zájmových klubů i knih. Raketu lze vyrobit z papíru, z PET láhve, PVC nebo z pěnové trubky a lepicí pásky. Tvar může být klasická raketa obvykle se třemi stabilizátory, případně lze vyrobit i raketoplán. Jako zdroj stlačeného vzduchu poslouží klasická pumpička nebo kompresor.

Dívka s raketou

Soutěže ve stavbě a vypouštění raket podporuje oficiálně i americká NSA, protože v nich vidí prostředek, jak vzbudit zájem o raketovou techniku u dětí a mládeže.

Raketa na vzduch

Chtěli byste si raketu na stlačený vzduch postavit také? Na webu pionyr.cz najdete návod na stavbu varianty pro děti včetně rozkresu dílů. Na videu níže je pak návod na stavbu silnější rakety včetně ukázky jejího letu.

Přejeme vám krásné Vánoce a mnoho stlačeného vzduchu v roce 2018.

Váš AIR Consult CZ s.r.o.

Rychlý kontakt

E-mail

info@airconsult.cz
servis@airconsult.cz

Sociální sítě

Provozovna

AIR Consult CZ s.r.o.

Ke Sv. Jiří 3/2
312 00 Plzeň

© 2023 AIR Consult CZ s.r.o.