Likvidujte kondenzát z kompresoru rychle, bezpečně a ekologicky 

Při naší činnosti jsme se opakovaně setkali s nutností nákladné likvidace kondenzátu díky vytvořené stabilní emulsi, která neumožňovala správnou funkci separátoru, tedy rozdělení oleje a vody z kondenzátu. Případně byla příčina jiná, v každém případě vždy docházelo k nákladné likvidaci ve sběrnách nebezpečných látek. Přitom i tato situace má řešení.

Pro takové případy je vhodně použít námi dodávané zařízení BEKOSPLIT.

Jedná se o plně automatické zařízení k úpravě emulzí s kompaktním konstrukčním uspořádáním pro nepřerušované i přerušované čištění olejových/vodních emulzí. Jednoduchý a spolehlivý postup s využitím ekologického materiálu bentonit. Během jediné operace dochází ke štěpení emulze a k zapouzdření olejových částic. Výsledkem je odpadní voda, kterou je možné vypouštět do kanalizace a velmi malé množství odpadního materiálu, který je nutné ekologicky zlikvidovat. Sníží se tak velmi citelně vaše náklady.

Zařízení ke štěpení kondenzátu slouží k úpravě kompresorového kondenzátu obsahujícího emulzi, a to při dodržování důležitých právních předpisů. Zařízení ke štěpení emulzí BEKOSPLIT bylo technicky schváleno Německým Ústavem stavební techniky (Deutsches Institut für Bautechnik DIBt, Berlin) pro úpravu kompresorových kondenzátů obsahujících emulze.

Obrázky tohoto zařízení najdete v galerii níže.

Navíc my, jako odborná firma zabývající se podobnými řešeními, dokážeme přímo na místě uskutečnit „rychlý“ test a zjistit během několika minut možnost řešení a nejvhodnější postup při likvidaci kondenzátu.

Podívejte se prosím na přiložené obrázky:

  • První sklenička – testovací náplň pro porovnání vypouštěného kondenzátu. S ní se porovnává kondenzát vypuštěný například ze separátoru.
  • Druhý vzorek – vypouštěný kondenzát u konkrétního zákazníka. Ze vzorku je zřejmé, že vypuštěný kondenzát obsahuje větší než povolené množství oleje, které by umožňovalo běžné vypouštění do kanalizace. Také ale ukazuje, že takovýto kondenzát není možné, ani po delší době, rozdělit na olej a vodu.
  • Třetí a čtvrtý vzorek – vyčištěný kondenzát po „rychlém“ testu na místě. Z toho je zřejmé, že pro tento kondenzát je možné použít oba druhy štěpícího prostředku, který se používá v zařízení Bekosplit.

Je to rychlé, bezpečné, ekologické a ještě se vyhnete zbytečným sankcím ze strany úřadů.

Zajímá vás, v jaké kvalitě kondenzát vypouštíte? Případně jej draze likvidujete a odevzdáváte likvidační firmám? Kontaktujte nás, máme pro vás řešení.

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

Rychlý kontakt

E-mail

info@airconsult.cz
servis@airconsult.cz

Sociální sítě

Provozovna

AIR Consult CZ s.r.o.

Ke Sv. Jiří 3/2
312 00 Plzeň

© 2023 AIR Consult CZ s.r.o.