Dejte dětem k Vánocům auto na stlačený vzduch

Také nevíte, co koupit svým nezvedeným ratolestem? Chcete je vyhnat od počítače? Postavte jim funkční auto na stlačený vzduch.

Každý, kdo má děti, zažívá koncem roku stress z výběru toho správného dárku. Nový mobil? Ten starý jim přece stále funguje. Herní konzoli nebo hry na ni? To tak, aby trávili ještě víc času před televizí. Dron? Možná, ale co když s ním někoho zraní?

Pro rozvoj kreativity a manuální zručnosti jsou ideální stavebnice. Merkur, Lego, Playmobil, Cheva, Seva a kdo ví, jak se všechny jmenují. Děti si hrají a nezlobí. Navíc mají stavebnice jednu obrovskou výhodu. Jak budou vaše děti růst, mohou tvořit stále větší a komplikovanější díla.

A jestli je stlačený vzduch nejen vaše profese, ale i koníček a rádi byste svou vášeň přenesli i na své ratolesti? Postavte jim funkční auto z Lega na stlačený vzduch v reálné velikosti.

Přesně to udělali Rakušan Steve Samartino a Rumun Raul Oaida. Svůj projekt nazvali Super Awesome Micro Project car a podpořilo ho celkem 40 dárců. Jejich auto pohání stlačený vzduch hnaný na 256 pístů. Na jeho stavbu spotřebovali 500 000 dílků Lega. Maximální rychlost dosahuje přibližně 40 km/h. Stavba trvala celkem jeden rok.

Kromě Lega byly použity i jiné materiály na vysoce namáhané díly, které Lego v této velikosti nevyrábí. Jedná se například o pneumatiky, kuličková ložiska nebo zásobník stlačeného vzduchu.

A kolik vás takový vánoční dárek přijde? Pánové Samartino a Oaida udávají cenu lehce nad 1,5 milionu korun.

Přehrajte si video z YouTube – Life Size Lego Car Powered by Air.

Přejeme vám krásné Vánoce a mnoho stlačeného vzduchu v roce 2017.

Váš AIR Consult CZ s.r.o.

Rychlý kontakt

E-mail

info@airconsult.cz
servis@airconsult.cz

Sociální sítě

Provozovna

AIR Consult CZ s.r.o.

Ke Sv. Jiří 3/2
312 00 Plzeň

© 2023 AIR Consult CZ s.r.o.